live-radio-tune-in-at-work---Zwart

Hybride werken, hoe blijf je verbonden als team?

AdobeStock_447312319_Preview

De 1,5 meter maatregel is inmiddels weg, flexibiliteit is aan.

De afgelopen periode maanden heeft de wereld een enorme ontwikkeling ondergaan in het werken op afstand. Er is geen kantoor meer nodig om productief te zijn. Bijna alle bedrijven wereldwijd bereidt zich voor op een nieuwe realiteit: Hybride werken. Dat betekent dat de keuze van thuiswerken en ‘in company’-werken er één wordt die niet vast ligt, maar naar behoefte wordt ingevuld. Toch verandert de basisbehoefte van een bedrijf niet: Eén team. Met één missie. Communicatie is de sleutel tot succes.

AdobeStock_461059541_Preview

Technisch is werken op afstand prima mogelijk. Het leidt alleen ook tot meer solisme.

Om die reden is een hybride model van 2 à 3 dagen per week op kantoor en de andere dagen op welke plek je maar wil, een reëel en blijvend toekomstperspectief. 3 van de 10 medewerkers wil kunnen werken op afstand. Meer flexibiliteit voor de werknemer én succesvol samenwerken. Dit zal uiteraard gevolgen hebben voor de relatie met collega’s en medewerkers. Belangrijk dus de cultuur, communicatie en samenwerking te stimuleren. Maar hoe doe je dat op een opvallende manier?

Als succesvol ondernemer weet je dat het essentieel is om communicatie-, bedrijfs- en personeelsdoelstellingen centraal te zetten om succes te genereren.


AdobeStock_423756005_Preview

Luisteren is daarbij de sleutel tot een geslaagde invulling. Precies waar het bij radio ook om draait. Leren door te luisteren. Hier komt de inzet van Live!Radio binnen jouw team tot waarde. Door dit pop-upconcept goed voorbereid voor je medewerkers te lanceren vergroot je de kennis, vier je resultaten en ontdek je elkaars talenten (en humor): veel collega’s krijgen een podium op een hele toegankelijke manier.

Radio verbindt, vermaakt en brengt letterlijk mensen samen. Geen medium kan meer luisteraars in korte tijd bereiken en betrekken dan radio. Live!Radio is een tailor-made audioconcept dat de kracht van radio combineert met de persoonlijke benadering van vandaag. Pop-up, dus op iedere lokatie. Eenmalig of terugkerend.

Samen met jou wordt het format ontwikkeld en de content-mix met de juiste tone-of-voice bepaald.

De gedraaide muziek, interviews, interactie tussen collega’s, jong talent, de humor: Alles bij Live!Radio is co-creatie. De rest is turn-key, dus geen zorgen over techniek, op-/afbouw en sinfrastructuur. Het uiteindelijke resultaat? Zó persoonlijk en herkenbaar, dat het onmiddellijk in de harten van de medewerkers zit. Van álle medewerkers, want door middel van een beveiligde audiostream kunnen ze op iedere lokatie deelgenoot zijn van hún Live!Radio.

Pop-Up Live!Radio kan op allerlei momenten van waarde zijn.

Een eindejaarspresentatie of interactieve kerstborrel, het vieren van een uniek moment, bedrijfsintegratie of het delen van een nieuwe missie of strategie: Ieder onderwerp kan centraal staan. De stream is privé en overal te horen, dus waar je werknemer zich ook bevindt: Met pop-up Live!Radio verbindt je alle werknemers. Zo versterk je de onderlinge band en daarmee de identiteit van het bedrijf.

Hoe beter jij en je werknemers weten waar het bedrijf voor staat, en hoe duidelijker je met elkaar die identiteit uitdraagt, hoe groter de kans op succes en groei. Dat zie je absoluut terug in de effectiviteit van je werknemers en daarmee in je bedrijfsresultaten.

Dus, ontdek zelf de waardevolle inzet van pop-up Live!Radio voor jóuw bedrijf.

“Working 9-to-5: Re-mix je werkweek”

Een 9-tot 17 baan: Meer dan 100 jaar de norm. Ooit bedacht uit gemak, het makkelijk aansturen en in de gaten houden van werknemers en het gebrek aan mogelijkheden het anders te doen.

Flex to the max

1,5 meter weg, flexibiliteit is aan. Op dit moment is thuis werken wanneer het kan de norm. 1 ding is zeker: De afgelopen 18 maanden heeft de wereld een enorme ontwikkeling ondergaan in het werken op afstand. De conclusie: Er is geen kantoor meer nodig om productief te zijn. De interactieve software die samenwerken mogelijk maken zijn inmiddels gemeengoed en vele bedrijven zijn ingericht op het werken met flexibele teams. De positieve bijvangst voor bedrijven? Een mogelijke besparing in overhead en faciliteiten. En aan de werknemerskant is er de groeiende behoefte aan het ‘inkleuren’ van de ideale werkweek of werkdag. Wist je dat 3 op 10 werknemers zou vertrekken als werken op afstand niet meer zou zijn toegestaan?

Lokatie en tijd verdwijnen

De meerderheid van alle bedrijven wereldwijd bereidt zich voor op een nieuwe realiteit: Mixed werken. Dat betekent dat de keuze van thuiswerken en ‘in company’-werken er 1 wordt die niet vastligt, maar naar behoeften en wensen wordt ingevuld. Toch veranderd de basisbehoefte van ieder bedrijf niet: De kracht van een team.

De basis achter teamwork is samenwerken. Technisch is dat dus op afstand prima mogelijk, er liggen ook een aantal uitdagingen. Microsoft heeft hier een grote studie onder 61000 werknemers naar gedaan en kwam erachter dat:

Er meer ‘in silo’s’ wordt gecommuniceerd: Minder spontane gesprekken leidt tot solistischer werken.

Er binnen afdelingen of divisies goed informatie wordt gedeeld, maar met ándere afdelingen minder.

Werknemers aanmerkelijk meer uur werken dan voorheen vanwege een verstoorde werk/privé balans en het gemak waarmee werk hervat kan worden.

Specialisten het meest profiteren van deze ontwikkeling en diegenen die graag sparren het minst.

Er gemiddeld 5% minder vergaderd wordt dan voorheen - ondanks de vele online meetings.

Samenwerken met behoud van contact

Met deze inzichten in het achterhoofd werkt Microsoft -ondanks dat zij een technologiebedrijf bij uitstek is- aan de mix-vorm. Een hybride model van 2, max 3 dagen per week op kantoor en de andere dagen op welke plek je maar wil. Meer flexibiliteit voor de werknemer en de garantie tot succesvol samenwerken voor het bedrijf. Dit zal vele gevolgen hebben voor de relatie met je collega’s en medewerkers. Belangrijk dus de cultuur, communicatie en samenwerking te stimuleren in deze veranderende tijd en techniek op zo’n manier in te zetten dat het helpt en geen doel op zich wordt.

Teambuilding maakt een comeback

Samenkomen was nauwelijks mogelijk de afgelopen maanden dus wordt de komende tijd er 1 van verbinding: Conferenties en brainstorms zullen face-to-face plaats vinden mét behoud van de mogelijkheden die techniek biedt. ‘Micro’ conferenties zullen groeien, met specifiekere doelen en inhoud. Het reizen zal veranderen: Waar vroeger werknemers samen naar werk of conferenties gingen zullen collega’s die digitaal samenwerken elkaar 1:1 op zoeken. Naast fysiek zullen ook digitaal de mogelijkheden blijven groeien. En zolang doelen worden gehaald en flexibiliteit de norm is: Waarom niet hybride werken? Re-mix!

1 Team

Op welke lokatie je werknemer zich ook bevindt: Met pop-up Live!Radio verbindt je met een radioshow op een unieke manier je werknemers en tackel je bovenstaande issues in 1 keer. Informatie, strategie en kennis delen, collega’s leren kennen en inhoudelijke thema’s als samenwerken en werk/privé balans: We werken graag samen met jou aan een uniek audio-evenement met je eigen contentmix.