The Trammps

Categorie
Foute uur
SoulPower
Prijsindicatie
Op aanvraag

Bio

The Trammps is afkomstig uit het Amerikaanse Philadelphia. De band is ontstaan uit de Volcanos en Moods die in de jaren 60 optraden en soulmuziek speelden.

Begin jaren 70 waren zij één van de eerste discogroepen. De band bestond toen nog uit Jimmy Ellis, Harold Doc Wade, Stanley Wade en Earl Young. De eerste grote hit waarmee The Trammps definitief doorbraken in Nederland was “Love epidemic” uit 1973. Zeer bekend werd de muziek toen grotere hits als “Shout”, “Hold Back The Night” en “Disco inferno” volgden. De laatstgenoemde hit uit 1976 kwam een jaar later voor in de soundtrack van de film Saturday Night Fever. In 1977 brachten The Trammps “The Night The Lights Went Out” uit, een lied waarin de grote stroomuitval in New York op 13 juli van dat jaar bezongen werd.

De band treedt nog steeds internationaal op en bestaat anno nu uit de volgende leden: Doc Wade, Stan Wade, Robert Upchurch en Dave Dixon. Ze hebben in mei 2008 bij de Toppers in Concert-serie drie concerten gegeven als gastartiesten.

Offerte aanvragen

Liever iemand spreken?

Bel 030 – 889 889 9

Share This